The Greatest Guide To Hoofdstuk 1 Machten vermenigvuldigen
The Greatest Guide To Hoofdstuk 1 Machten vermenigvuldigen
Blog Article
For each hoofstuk zijn one-way links gegeven naar bestanden, online video's en andere Internet sites achieved uitleg about het betreffende onderwerp. Op deze manier heb je snel een overzicht about verschillende bronnen die jou excess informatie kan geven en hopelijk op weg helpen om het onderwerp te doorgronden.
Omtrek en oppervlakte van een cirkel Een video laat zien hoe je de oppervlakte en de omtrek van een cirkel kunt berekenen (HoedoeJe).
Omtrek en oppervlakte van een cirkel Een video clip laat zien hoe je de oppervlakte en de omtrek van een cirkel kunt berekenen (Rekentube). Fulfilled aandacht voor phi.
Bij een exponentiële macht wordt de hoeveelheid N steeds fulfilled hetzelfde getal vermenigvuldigd. Er is in dat geval sprake van een exponentiële toename. De algemene formule die bij een exponentiële functie hoort, luidt als volgt:
Heb je opmerkingen of aanvullingen, laat het aan de beheerder van deze web site weten. Dit kan door een email te sturen aan de beheerder van deze website.
Als voorbeeld nemen we de vergelijking y = five × x3. Stel, je wil weten wat de waarde van y is als x = three. Hetgeen wat je dan doet is als volgt:
Op deze Site vind je alle informatie voor MAVO VMBO Hoofdstuk 4 Lijndiagram en cirkeldiagram het vak wiskunde voor de klas 1 mavo (gemengd)theoretische leerweg) voor leerlingen van 't R@velijn.
Illustratieve voorstelling Afbeelding van een rechthoekige driehoek ter illustratie van de stelling van Pythagoras
Om onduidelijkheden te voorkomen, is het handig om haakjes om het getal te plaatsen. Verder kun je natuurlijk een tabel opstellen als je de vergelijking van een machtsverband hebt. Bij bovenstaande formule hoort de volgende tabel:
Wanneer je een getal met zichzelf vermenigvuldigt, schrijf je een kleine two rechtsboven het getal: kwadraat.
Video clip's hulplijnen tekenen Hoe kan je een hulplijn tekenen zodat je de stelling van pythagoras kan toepassen (dhrdogterom)
De e-macht is een macht waarvan het grondgetal het getal e is. Het getal e is een wiskundige constante en het grondtal van de natuurlijke logaritme. De waarde van e is 2,71828. Het getal heet euler, verwijzend naar de ontdekker en wiskundige Leonhard Euler.
Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen.
Vaak zit er ook een kwadraatteken op de rekenmachine. Deze kan je gebruiken bij de tweede macht en werkt hetzelfde als de wortelknop.
Your browser isn’t supported any more. Update it to obtain the best YouTube expertise and our newest features. Find out more